(Senior) Project Controller

Omschrijving

(Senior) Project Controller, gatekeeper & challenger


Organisatie
Mammoet is wereldwijd één van de grootste en meest gerenommeerde spelers op het gebied van maatwerkoplossingen voor zware hijs- en transportvraagstukken. De onderneming heeft een sterke positie opgebouwd in de sectoren petrochemie, elektriciteitsopwekking, offshore en civiel.


Mammoet is, als integraal serviceprovider, een belangrijke partner voor haar klanten, zowel op het gebied van projectmatige hijs- en transportvraagstukken en ook ter ondersteuning van onderhoudswerkzaamheden. De onderneming staat bekend als zeer innovatief, ze ontwerpt en bouwt in eigen beheer nieuwe, revolutionaire kranen waarmee ze inspeelt op de steeds complexere vraagstukken van haar klanten en zo een belangrijke bijdrage levert aan een efficiëntere bedrijfsvoering.


Vanuit vier regio’s (Amerika, Midden-Oosten en Afrika, Asia Pacific, Europa en Rusland) worden de klanten wereldwijd bediend door circa 5000 zeer gedreven werknemers, met een sterke 'can do' mentaliteit. Mammoet’s historie gaat terug tot 1807, vanaf 2006 is SHV Holdings eigenaar van de onderneming. Voor meer informatie over het bedrijf kan je kijken op www.mammoet.com.


Context
In 2018 is vanuit de Holding een innovatieafdeling opgezet die dedicated werkt aan de ontwikkeling, engineering en bouw van nieuwe oplossingen voor zwaar transport en complex hijswerk. Hier werkt een zevental gedreven ingenieurs aan baanbrekende projecten. Op dit moment speelt de ontwikkeling en bouw in eigen beheer van de FOCUS, een kraan die volledig verticaal kan worden opgebouwd. Dit levert enorme ruimtebesparingen op, wat vooral locaties waar maar weinig ruimte is een kraan op te bouwen een concurrentie voordeel oplevert. Gezien de forse investeringen en risico’s heeft Mammoet besloten een Project Controller te werven die zorgdraagt voor een adequate projectbeheersing gedurende het gehele traject voor beide projecten en mogelijke toekomstige projecten van de afdeling.


In eerste instantie betreft het de rol project FOCUS, die naar verwachting twee tot drie dagen per week kost. De resterende tijd zal de Project Controller het Project Control Team voor Europa/Rusland ondersteunen met dagelijkse projectcontrol-werkzaamheden en helpen bij verdere professionalisering. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de projectadministratie en -control van alle projecten in de regio.


Functieomschrijving
Als Project Controller ben je de financiële 'waakhond' van de afdeling Innovatie en verantwoordelijk voor de optimale financiële beheersing van de projecten. Het betreft hier projecten van groot strategisch belang met een hoog risicoprofiel. Vanuit een gedegen projectcontrol cyclus zorg je voor een tijdige en adequate financiële projectplanning, -budgettering en voortgangsrapportage, inclusief liquiditeitsprognose. Je signaleert en analyseert de afwijkingen en risico’s en doet voorstellen ter verbetering. Als sparringpartner voor het projectmanagement geef je gevraagd en ongevraagd advies met een rechte rug. Je vraagt door en bent scherp, maar altijd constructief en oplossingsgericht.


Je weet wat het is om met commerciële techneuten te werken en hen bij te staan in de besturing en beheersing van projecten, waardoor zij jou zien als een trusted advisor.


Met een kritische blik vorm je je een oordeel over de kwaliteit van de processen, procedures en interne controles en breng je waar nodig verbeteringen aan die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere werkwijze. Je hebt duidelijk aantoonbare kennis van en ervaring met contractmanagement vanuit een positie als zowel hoofd- als onderaannemer waardoor je financiële risico’s in een vroegtijdig stadium signaleert en je voorstellen kunt doen om deze risico’s te mitigeren.


De (tijdelijke) rol binnen het Project Control Team voor de regio Europa/Rusland is gericht op de ondersteuning bij de projectcontrol werkzaamheden en het actief bijdragen aan de verdere transitie van een afdeling die sterk is in vastlegging van projectresultaten naar een team dat door de projectmanagers gezien wordt als 'trusted advisor'.


Je hebt een voorbeeldfunctie in de financiële projectbewaking op alle niveaus en neemt de collega’s mee in de wijze waarop je het (project-)management begeleidt en helpt in de besturing en beheersing van hun projecten. Vanuit een proactieve houding en een kritische, onderzoekende stijl begeleid je hen bij het signaleren van risico’s en kansen en het doen van voorstellen ter verbetering. Hierdoor vorm je je een gedegen oordeel van de (benodigde) competenties op de afdeling en hoe deze op het juiste niveau te krijgen.


Standplaats is deels Utrecht en voornamelijk Schiedam, je rapporteert aan de Manager Project Control-Global Project Support.

Vereisten

Profiel:

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding op bedrijfseconomisch gebied.
 • Autoriteit op het gebied van projectcontrol.
 • Minimaal 2 tot 8 jaar ervaring als Project Controller binnen een technisch gedreven projectenbedrijf, idealiter aannemerij, off shore, scheepsbouw, etc.
 • Ervaring met de rol als subcontractor en contract- en risicomanagement.
 • Sterk empathisch vermogen, in staat om impact te hebben op alle niveaus.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Stevige persoonlijkheid met overwicht en een onafhankelijke blik.
 • Analytisch en planmatig.
 • Flexibel.


Wat bieden we:

 • Prima salaris.
 • Variabele beloning.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden.
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.


Interesse?
Herken jij je in dit profiel en ben je geïnteresseerd, stuur dan je cv met motivatie naar: werving@kruger.eu onder vermelding van Senior Project Controller Mammoet. Sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Voor vragen of aanvullende informatie kun je contact opnemen met Frank van der Hagen of Wouter van Tienhoven van Kruger via +31 (0)10 21 21 922.Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.